Hoe rijke mensen hun geld laten groeien (en jij dit ook kan)

Hou jij aan het eind van de maand geen geld over? Ondanks het feit dat je meer verdient dan eerst? Als ik met vrienden of collega's over geld praat merk ik vaak dat maar weinig tot nu toe vermogen hebben opgebouwd. In deze blog deel ik hoe je vermogen op kunt bouwen en actief kunt bouwen aan jouw financiële vrijheid.

Zorg dat je geld voor jezelf houdt

De meeste mensen geven exact evenveel uit als ze verdienen. Als je geld ziet als een stromende rivier komt het wel langs je, maar heb je aan het eind van de rit niets opgevangen. Zo zal je nooit vermogen opbouwen. De enige manier om dit te bereiken is door iedere maand een vaste hoeveelheid apart te zetten. Maak vandaag nog een commitment aan jezelf om van alles wat je hebt verdiend 10% opzij te zetten.

Hou de 'terugkerende kosten' laag

Er is een groot verschil tussen eenmalige uitgaven zoals een wasmachine of een computer en maandelijkse kosten. Dingen die maandelijks geld kosten zoals een lease auto, creditcard of huis houden je kunstmatig arm. Krijg je salarisverhoging? neem dan niet gelijk een duurdere auto. Het kan altijd voorkomen dat je een aantal maanden minder of geen inkomen hebt. Hou je levensstijl daarom ruim onder je inkomsten.

Zorg dat 'geld meer geld maakt'

Heb je ooit het woord 'assets' gehoord? Dit is een verzamelnaam voor geld wat geld maakt. Denk daarbij aan aandelen, en inkomsten uit bijvoorbeeld huur of rente. Ga op zoek  Ik verhuur bijvoorbeeld mijn auto voor € 25,- per dag. Binnen een paar maanden had ik mijn auto terugverdiend! Ga op zoek naar manieren om je inkomsten los te koppelen van jouw tijd.

Pas het toe!

Dit zijn de drie dingen die rijke mensen met hun geld doen. Het is niet genoeg om het alleen te weten! Zorg dat je nu direct een actie onderneemt om dit te realiseren. Zo kom je op de weg naar financieel succes. Meer ontdekken over dit onderwerp of over hoe je jezelf in actie krijgt? Kom dan naar ons kennismakingsseminar.