Hoe hou je relaties leuk?

Ken je dat? In het begin was het fantastisch, maar na een tijd vervallen veel relaties toch in een ‘sleur’. Hoe kan dit en wat kun je hier aan doen? In dit blog een aantal tips om meer plezier uit je relatie te halen.

Kom naar je relatie om te geven

Als naar je relatie komt om te halen of er naar kijkt als een balans gaat je relatie niet groeien. Probeer daarom meer te geven. Dit gaat niet om fysieke dingen geven (al kan dat ook leuk zijn), maar vooral om het blijven geven van aandacht en liefde. Geef eens alles en kijk wat het effect is. Waarschijnlijk zal je blij verrast worden.

Blijf doen als je in het begin deed

Vervelend genoeg wennen we op termijn aan alles. Het is niet gek dat dit ook in een relatie gebeurt, maar vecht hier met alle macht tegen! Want voor je het weet zakt het weg en raak je elkaar op termijn kwijt. Probeer er tegen de gewenning in te gaan door te blijven doen als je in het begin deed. Wees gek, spontaan en lief zodat je samen blijft beseffen hoe tof een relatie eigenlijk kan zijn. Een tip kan date-night zijn. Kies een vaste dag of avond per maand om samen iets leuks te gaan doen en bepaal om de beurt wat jullie gaan doen. Zo blijft het leuk en spannend!

Hoe voelt jouw partner zich het meest geliefd?

Verschillende mensen voelen zich verschillende manier het meest geliefd. Voor de een is dat het aanraking, een ander moet het horen en weer een ander moet het zien. Dit kan een mega bron van problemen zijn. Als jouw partner auditief is en jij meer kinestetisch kan het zijn dat je hem/haar doodknuffelt en vervolgens te horen krijgt dat je partner zich toch niet helemaal gelieft voelt.

Ga op ontdekking hoe jouw partner zich het meest geliefd voelt, dan weet je voortaan hoe jij het beste kan laten zien, horen of voelen dat je van hem of haar houdt. En als je bij jezelf nagaat wat voor jou het belangrijkste is kun je je partner ook helpen door dit te delen.

Lukt het niet om toe te passen? Kom dan naar ons kennismakingseminar en doorbreek je patroon!