Hoe je als ZZP'er je omzet kunt vergroten

Doe jij wat je leuk vindt, maar zou je financieel nog wel wat extra's kunnen gebruiken? Je krijgt niet betaald voor tijd, maar voor de waarde die je toevoegt. Als zelfstandige ben jij de belangrijkste bron van deze waarde. In deze blog staan een paar tips waarmee je impact en dus omzet kunt vergroten.

Zelfstandig betekent niet alleen

Als zelfstandige is het verleidelijk om alles zelf te doen. Maar er zijn natuurlijk dingen waar je goed in bent, maar niemand kan alles. Versterk je propositie door samen te werken. De sleutel zit hem hier in: Op ieder gebied zijn experts die effectiever en sneller zijn. Je kunt bijvoorbeeld iemand inhuren om je complete administratie te doen voor een paar tientjes per maand. In die tijd kun jij iets doen waardoor je veel meer waarde toevoegt! Of stel dat een klant jou € 1.000,- oplevert. Je kunt dan 10 uur bezig zijn met binnenhalen van de klant, maar voor € 150,- kun je ook een gespecialiseerde verkoper inzetten. Als je dit 'te duur' vind zeg je eigenlijk dat jouw tijd maar € 15,- per uur waard is. Maak gebruik van specialisten zodat je 80% van je tijd kunt stoppen in dingen waar jij de meeste waarde toevoegt.

Duurzame klanten

Ken je dat: Je bent iedere maand keihard aan het werk, maar na afloop heb je net genoeg geld om één a twee maanden door te komen en moet je opnieuw beginnen met verkoop. Om dit te voorkomen is het waardevol om in te zetten op klanten die terugkomen. Zoek hoe je nog meer waarde kunt geven zodat je klanten blijven kopen. Bedenk hoe je iedere maand of ieder kwartaal je klanten kunt blijven helpen.  Zo droogt je pijplijn nooit meer op.

Werk harder aan jezelf dan aan je werk

Om meer omzet te maken moet je meer waarde kunnen bieden. De enige manier om dat te doen is door jezelf te verbeteren. Dus ga op cursus, schaf een boek aan of kom naar een seminar. Zet gelijk door en kom naar ons seminar!