De essentiële tips om fit te worden

Heb je overgewicht? Merk je dat je van twee trappen lopen al buiten adem bent? Heb je steeds pijntjes op verschillende plekken in je lichaam? Grote kans dat je dan niet fit bent.

In dit blog krijg je de drie gouden regels om fit te worden. LET OP: ze zijn niet nieuw, maar wel extreem goed bewezen. Als je niet fit bent, maar na afloop denkt 'dit wist ik al lang' dan wil ik je één ding vragen: pas het toe! Hier zijn ze dan, de drie essentiële tips:

1. GEEN calorieën uit drinken

In de basis: drink standaard alleen water, koffie en thee. En dan natuurlijk zonder suiker en melk! Goodbye cappucinno.. Er zit vaak meer in drinken dan je denkt. Verander drinken met calorieën in een hoge uitzondering, en geniet er dan ook van! 

2. Minder eten

Hoe vaak schep je 2x op? Dit is waar mijn buikje vandaan kwam. Heb je dat nodig of is het alleen lekker? Wat helpt om toch vol te zitten is om wat langer op iedere hap te kauwen. Of halverwege even een pauze te nemen zodat beter voelt wanneer je genoeg hebt.

3. Meer bewegen

Het is natuurlijk cliche, maar hoe meer je beweegt hoe meer je verbrand. En het is ook nog eens goed voor je lichaam. Het hoeft geen sporten te zijn, download bijvoorbeeld een stappenteller op je telefoon en stel een doel. Probeer het aantal stappen wekelijks omhoog te krijgen tot je uitkomt tussen de 10.000 en 12.500 stappen. Dat klinkt als veel, maar als je gestaag opbouwt weet ik dat je het kunt!

Wist je dit al?

Maar lukt het je niet om toe te passen? Kom naar ons live kennismakingseminar en doorbreek je patroon!