Afl. 2: Gewichtsprobleem: “Ik kon gewoon niet afvallen!”

Aflevering 2 miniserie: Ervaringen

Lukt het je niet om af te vallen? Vraag je je oprecht af waarom? Lees dan hieronder het bijzondere verhaal van  Odette* (22).

“Al vanaf mijn 13e had ik een serieus probleem met mijn gewicht. Ik werd daarom gepest en voelde me minderwaardig. Daardoor ging ik nog meer eten. Ik voelde me diep ellendig. Op een dag had ik er genoeg van en begon ik met afvallen. Ik raakte wel 10 kilo kwijt! Het ging heel goed, tot iemand weer een rotopmerking maakte. Oké, ik was nog steeds stevig, maar ik was wel 10 kilo kwijt. Ik raakte mijn nieuwe zelfvertrouwen kwijt en begon weer mijn emoties weg te eten…”

“Mijn probleem zat niet in mijn eetgedrag of bewegingspatroon, maar in mijn zelfvertrouwen.”

 Al snel was ik zoveel aangekomen dat ik op mijn oude gewicht zat. Dit is echt heel vaak gebeurd. Op een gegeven moment wist ik niet meer wat ik moest doen. Ik bleef eten en op een gegeven moment woog ik ruim 112 kilo. Ik schaam me echt als ik het zo zeg, maar dat was wel het moment dat ik wist dat ik er iets aan moest doen. Ik besefte dat mijn probleem niet zozeer in mijn eetgedrag of mijn bewegingspatroon zat, maar meer in mijn zelfvertrouwen. Mijn coach heeft me daar echt in geholpen. Ik ben veel zelfverzekerder, en daarom ben ik automatisch afgevallen. Niet andersom.”

Martijn kan jou helpen met zowel je zelfvertrouwen als met het gezonder worden van je lichaam! Ben je benieuwd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via martijn@value-academy.com of kom naar ons seminar!
 

* Echte naam is bekend bij de redactie.