In 4 stappen naar een positieve mindset

Heb jij ook weleens dat het gevoel dat je vastzit in een bepaalde manier van denken? Wil je graag een positievere kijk op het leven? Lees hier hoe je dat kan doen!

1.     Herken je mindset

Denk je weleens ‘Dat kan ik toch niet’? ‘Ik zie geen resultaat dus ik houd er wel mee op’? ‘Het blijft toch altijd zo’? Dit is wat we een fixed mindset noemen. Het zorgt ervoor dat je in een negatieve spiraal terecht komt en zolang je daar niet bewust iets aan doet, blijft dat zo.

2.     Je hebt altijd een keuze

Bedenk dat de manier waarop je denkt, een keuze is. Je hebt áltijd iets positiefs in je leven. Kies ervoor je daarop te richten en daar je energie uit te halen. Geniet ook van de kleine dingen in je leven, zoals simpelweg het feit dat je een dak boven je hoofd hebt en in vrede leeft. Je hebt het beter dan 90% van de wereldbevolking. Relativeer.

3.     Vervang je mindset

Ga voor jezelf na waarom het zo lastig voor je is om uit die trein van negatieve gedachten te komen. Ben je ergens bang voor? Voelt het eigenlijk wel veilig, negatief denken? Herken de herkomst van je patroon en verander dat..

4.     Handelen vanuit je mindset

Als je positief denkt, handel je daar vaak ook naar. Andersom geldt dit ook. Als je dus positief denkt, dan zul je dingen ondernemen die je leven beter maken en kom je in een positieve spiraal terecht. Als je dit vaak genoeg doet, dan wordt het een gewoonte!

We kunnen je nog heel veel meer vertellen over een positieve mindset. Meer weten? Kom dan naar ons seminar!