Hoe mensen in een succesvolle relatie communiceren
Heb jij het gevoel dat jij en je partner niet altijd goed communiceren? 

Communicatie is het meest belangrijke onderdeel van een succesvolle relatie. De volgende punten kunnen je helpen jullie communicatie weer op peil te krijgen:

1.       Welke communicatiestijl hanteren jij en je partner?


De ene partner is vaak gevoelig voor wat hij/zij hoort of leest. Deze persoon zal liefde geven door de liefde uit te spreken. Waarschijnlijk communiceert de ander door middel van het geven van cadeautjes of dingen voor je te doen om liefde te uiten.
Herken de communicatiestijl en praat over de verschillen.
 

2.       Gebruik je de ik-vorm om aan te geven wat je nodig hebt?


Wanneer iemand ‘jij doet nooit’ of ‘jij doet altijd’ (…) hoort, triggert dat onbewust beschuldiging in het brein. De partner zal zich automatisch gaan verdedigen.
Wanneer je je boodschap brengt als ‘ik merk dat (…) dit met mij doet, en ik hoop dat we dat samen kunnen verbeteren’, dan wordt het probleem veel sneller opgelost! De onbewuste trigger is hier namelijk het vragen van hulp: iets wat je partner ongetwijfeld graag voor je wil doen.
 

3.        Hoe gaan jullie beide om met lastige situaties?


Het is gebleken dat sommige mensen zich terugtrekken in lastige situaties; anderen reageren alles af. Als jullie allebei het tegenovergestelde reageren, kan dit leiden tot veel misverstanden. De ander kan zich bij beide reacties afgewezen of buitengesloten voelen. Ga daarom bij jezelf te rade hoe jij onbewust reageert op situaties die je moeilijk vindt en bespreek dit met je partner, zodat hij/zij weet dat het niet persoonlijk is.

Willen jullie meer lastige aspecten binnen jullie relatie oplossen? Kom dan naar ons seminar!